Facebook 32  Google Plus 32

  • Autóüveg javitás
  • Autóüveg csere

Reparatii3

A szélvédők gyakran megsérülnek menés közben (és nem csak) kavicsfelverődés vagy más tárgyak miatt. Amikor ezek az üveggel ütköznek, főleg nagy sebességnél, különböző méretű rongálódások keletkezhetnek, repedések vagy kőfelverődések. Ha ezeket a károkat hasznos időn belül nem javitják meg a szélvédő teljesen kárba vész és ki kell cserélni, teljesen. Általában, az esetek 70-80 százalékában a károk kis méretűek, korülbelül 3-5 mm és 25-30 mm között. Ebben az esetben a kőfelverődések teljes mértékben megjavithatók kis költséggel, anélkül hogy a szélvédőt le kellene venni az autóról. A szélvédő integritását visszakapja, teljesen biztonságos és az üveg látási viszonyai is jók lesznek. Emelett, a kár nem terjed tovább, ami előbb utóbb a teljes szélvédő kicseréléséhez vezetne.

Ezt a tipusú javitást egy különleges gyanta fecskendezésével teszik, amely egyfajta folyékony üveg. Ezt a gyantát a káros felületre fecskendezik, magas nyomással, és ezáltal betömi a kőfelverődést, megállitva a károsodás kiterjedését.

Talán felfoghatatlan hogy is lehet ennyire egyszerűen megjavitani egy szélvédőt, anélkül hogy tudjuk hogy is van felépitve egy ilyen üveg. Az autóiparban kétféle üveget használnak: laminált üveg (szélvédők gyártásánál) és a szekurizált üveg (oldalsó és hátsó ablakoknál). A laminált üveg két üvegrétegből van összetéve, amelyek között egy poli vinil butirál réteg található. Ez tartja egyben a szélvédőt törés esetén.

Reparatii2

Amikor egy tárgy a szélvédőhőz csapódik nagy sebességgel, az üveg külső rétege sérül meg, egy bizonyos helyen. A vinil réteg a sokkot elnyeli, a kár igy minimális lesz, egy kőfelverődés. Ha nem lenne ez a réteg, az egész szélvédő darabokra törne. Általában egy csillag formájú kráter keletkezik, melynek átmérője 5 és 25 mm között változik. A kár igazából egy levegő üreg, amely a sokk miatt keletkezik.

A javitás fő célja visszaállitani a szélvédő integritását, látási viszonyait és megállitani a kár további kiterjedését. A látási viszonyok, az optikai aspektus dramatikusan megnövekedik. A felverődésnek nyoma minimális, alig észrevehető. Ezt egy finiszáló gyantával és egy kis csiszolással el lehet tüntetni. A javitás után a kőfelverődés majdnem teljesen eltűnik. Ha a felverődés vagy repedés régi és koszos viz hatolt be, a javitás helye kicsivel sötétebb árnyalatú lesz, de ez nem ront az optikán.


I. lépés

Montaj1

Az autó le van parkolva garázsunkban. Az auto motorháztetője, a sárvédők és az ulések egy speciális huzattal be vannak vonva. Ezzel teljesen kiiktatjuk a szerelés során keletkezhető károkat.

A régi és az új szélvédő kompatibilitását vizuálisan leellenőrizzük.

Montaj4

Az új szélvédőt a munkapadra fektetjük és mind a két oldalát megtakaritjuk. Leellenőrizzük hogy ne legyenek a lecserélendő szélvédőn karcolások, exfóliálások vagy egyéb hibák.

Montaj2

Az ablaktörlőket és a szélvédő alatti rácsozatot eltávolitjuk , együtt a külső és belső diszitésekkel illetve a visszapilantó tükörrel.

Montaj3

Az autó belsejéből, a poliuretán ragasztón keresztül beteszünk egy speciális fürészeló drótot. A poliuretán egy ragasztó, mely a szélvédőt a karosszériához tapasztja.

Anélkül hogy az üveget, a karosszériát vagy a belső elemeket megkárositsuk, a poliuretán ragasztót körbe fűrészeljük, alternativan húzva a speciális „vágó” drótot.

Montaj10

A fűrészelés akkor teljes, amikor a szélvédő eltávolitható.

A régi szélvédőt szivókorongok segitségével leveszik.

 

II lépés

Montaj5

A ragasztót eltávolitjuk egy 1-2 miliméteres mélységig azért, hogy egy sima és tiszta felületünk legyen. Erre a felületre kell kerüljön az új poliuretán ragasztó, melynek vastagsága egyforma, egyenletes kell legyen.

Montaj11

Azért, hogy a szélvédő rögzitése optimális legyen, a szélvédőt le kell tesztelni: az új szélvédőt a szivókorongokkal behelyezzük, majd újbol kivesszük és visszarakjuk a munkapadra, a belső felével fölfele.

Montaj6

A festék lepattogásokat amelyek a régi szélvédő lecserélésével járhat, kijavitjuk, retusáljuk. Ezt egy ugyanolyan szinű, gyorsan száradó festékkel bekenjük; egy Primer tipusú oldatot használunk.

Előkészitjük az új szélvédőt a ragasztásra. A ragasztási felületet egy speciális szerrel bekenjük. Ez az ú.n. Aktivátor és egy kerámiai beboritást, alapot biztosit, a ragasztás igy még erősebb.

III lépés

Montaj7

A tubuláris csomagolású ragasztót felbontjuk, az egyik végét megbontva. Ezt egy pisztolyba helyezve a karosszéria szélvédő kanálisába körbe vonunk egy egyenletes poliuretán réteget.

Montaj8

A tapancsok segitségével az új szélvédőt berakjuk helyére, ügyelve hogy a megfelelő poziciójában van. Enyhén megnyomogatjuk, a teljes felületén, hogy jól elhelyezkedjen. A külső diszitéseket visszarakjuk.

Montaj9;

Az autó még legalább 30 percig nem mozditható el (5 C/50% nedvesség). Leengedjük az összes ablakot, hogy a ragasztó gyorsabban száradjon.

A felesleget egy speciális vágószerszámmal eltávolitjuk, visszarakjuk a visszapillantó tükröt, a belső diszitéseket, az ablaktőrlőt és a rácsozást.