Mașinile nu funcționează corespunzător pe timpul iernii, mai ales pe vreme geroasă. Credem că este destul de important ca mașina ta să fie în regulă din mai multe puncte de vedere pentru a nu rămâne blocat pe undeva. În situații mai extreme, siguranța ta și a pasagerilor poate depinde de cât de pregătit ești pentru perioada iernii. Iată o listă esențială care poate asigura funcționarea corespunzătoare al autoturismului în condițiile extreme de frig care vin odată cu iarna.

–          Ștergătoarele de parbriz și geamul auto fără avarii

Vizibilitatea este un lucru important când vorbim de siguranța șoferilor și a pasagerilor. Condițiile de iarnă pot limita vizibilitatea de aceea ștergătoarele de parbriz funcționale, intacte sunt importante în această perioadă. Ai grijă ca acestea să nu zgârie parbrizul pentru a nu produce avarii pe acest și să fie curâțat de gheață. Ștergătoarele pot curăța zăpada și umezeala depusă în timpul mersului, dar și în timpul staționării.

 

–          Alimentează mașina cu ”fluide”

Lichidul de parbriz, special pentru temperaturi mici pentru parbriz curat, la fel important pentru vizibilitate. De asemenea, pentru a nu rămâne undeva pe drum, folosește antigel.

 

–          Bateria

O problemă cu care se confruntă mulți în această perioadă a iernii este pornirea mașinii. Se recomandă schimbarea acumulatorului la fiecare 3 ani. Cablurile trebuie să fie atașate corect iar acumulatorul să nu aibe coroziuni. Și desigur, nu uita farurile aprinse 🙂

 

–          Presiunea roților

Pentru un control cât mai bun este important să avem presiunea corectă, adaptată condițiilor de iarnă. Mulți nu știu, dar o diferență de 10 grade Celsius poate duce la reducerea aerului din roată cu până la 10 la sută.  Așadar, verificați cât mai des presiunea roților.

 

Toate aceste recomandări pot părea normale și poate că nu am spus nimic nou, dar este foarte important să și ținem cont de ele, nu doar să știm de acestea. Iar pentru orice ajutor care implică parbrizul sau geamul mașinii pe care îl conduceți, suntem disponibili pentru voi. Trebuie doar să ne contactați sau să ne vizitați la unul dintre service-urile Neoglass Automotive!

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *